tirsdag, oktober 31, 2006

Schlumbergera truncata

Er ikke helt sikker, jeg, men jeg tror det er en novemberkaktus.

De skal settes kaldt og mørkt for å danne blomsterknopper. Vi har ingen kjeller og det eneste kalde stedet er kjøleskapet............ Jeg puttet den derfor i en svart plastsekk som jeg plasserte på vaskerommet. Der fikk den stå slik noen få uker. Jeg tok den frem i forrige uke, og nå er det masse blomsterknopper på den!

fredag, oktober 20, 2006

Plectranthus australis

Spanjolene kaller den planta del dinero - pengeplante. Det er jo en stueplante i Norge, men jeg plantet denne i den ene verandakassen.

Plectranthus coleoides

En liten en - som henger på veggen.

tirsdag, oktober 17, 2006

Pelargonium

Allamanda cathartica

Den har vært lite samarbeidsvillig i sommer. Den kom seg da den fikk ny og større krukke med ny jord. Den blomstrer sent, men det er jo aldri for sent.

lørdag, oktober 14, 2006

Nerium Oleander

Nyinnkjøpt rosa oleander ble pottet om for å ha litt å vokse i. Om den trives like godt som den som allerede er etablert her, trenger den vokseplass. Bildet er tatt som en dokumentasjon på størrelsen i dag.

Cestrum nocturnum fikk frø!


Noen har bestøvet «dama de noche»! Det er frøkapsler på den!

Gamle minner

En sånn plante fikk jeg av min tante i 1969. Dessverre klarte jeg å ta livet av den. Siden forsøkte jeg å få tak i en i alle år, men jeg lyktes ikke; - kanskje først og fremst fordi jeg ikke visste hva den het. Min tante kalte den en isjomfru. Noen som vet hva den heter?