lørdag, januar 27, 2007

Pelargonium peltatum

Jeg synes disse er så fine. De er lettstelte og blomstrer bare de får vann og gjødsel og blir beskyttet fra angrep av geraniumssommerfuglen. Geraniumssommerfuglen ser ut som en stor møll og plasserer familien sin inne i stilken på geranier.

Jeg var en tur på hagesenteret i dag, og de hadde nye planter. Jeg kjøpte et par, siden de selges til innbruddspris; - 1,35€ pr. stk.(tilsvarer NOK 11,-) Siden jeg fører regnskap så jeg på kvitteringen da jeg kom hjem. Jeg registrerte at det sto 2 gitanillas. Gitano er sigøyner. Gitanilla betyr vel liten sigøynerjente, da?

En annen favoritt

Kameliaen er definitivt en favoritt!

fredag, januar 26, 2007

Vår

Det går mot vår! Januar har vært usedvanlig mild, og nattsjasminen; - som er én av mine favoritter, har masse nyskudd.

mandag, januar 22, 2007

Blomster midtvinters

Bildet er fra den store terrassen i formiddag.

Kamelia

Den har hatt en plass i skyggen, men den har ikke trivdes. Til tross for at det sies at den kaster blomsterknoppene om den flyttes på (alternativet så ut til å være dårligere), ble den flyttet fra den lille til den store terrassen for å få mer lys og sol. Nå er blomstringen i startfasen - én måned senere enn normalt.

mandag, januar 15, 2007

Tigeraloe

I fjor blomstret den i februar. Den kommer til å blomstre i år, også, denne gang med 2 blomster.

søndag, januar 07, 2007

mandag, januar 01, 2007

Hibiscusen forandrer seg

I sommer var den gul med rødt i midten. Nå er den blitt oransje! Den får samme stell, gjødning og vann som tidligere. Den eneste forskjellen er tempen.