lørdag, februar 03, 2007

Et spennende prosjekt

God hjelp fra hagekyndige medlemmer i www.lysthaven.dk gjorde at jeg nå vet hvilken plante dette er. En dame i dette danske forumet tilbød t.o.m. at hun kunne sende meg rotskudd av sin! Det er vel det man på norsk vil kalle en eldkvede. Danskene kaller den kvæde. Spanjolene kaller den membrillo, og på engelsk heter den quince. På latin er det chaenomeles. Denne kommer i mange varianter (noen med kjempedigre eplelignende frukter) og den vi snakker om her er visstnok en chaenomeles speciosa.

Det kom en kvist i huset her. Jeg foreslo en kveld at husbonden kunne gå til stambaren sin. Han lyste opp, og fikk høre resten: "På vei hjem i mørket, kan man diskret ta en kvist av før nevnte plante i hagen bak turistinformasjonen." Her skal tilføyes at busken står ved hagemuren, slik at man slipper å klatre inn i hagen og evt. bli skambitt av en rottweiler.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Liv, er det liv i den lille kveden din??

Liv sa...

Ingrid:
Den største kvisten (på bildet) ser ut til å stå på stedet hvil uten at det skjer noe med den. Har satt en kvist direkte i jord og den lever enda.....