søndag, juli 22, 2007

Hva skjedde?

Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Blomsten åpnet seg bittelitt fredag kveld. Jeg trodde derfor den skulle blomstre lørdag kveld, men da så den ut til å være avblomstret. Sånn er det når man har store forventninger; - man føler seg litt snytt. Men det er bare å vente på neste blomst.

7 kommentarer:

minerva.jor sa...

Du gjorde hva du kunne , med både omsorg og pleie!Bedre lykke neste gang!
Ha en fin uke:)

FO - 2 sa...

Kanksje den hadde prestasjonsangst sine vi var så mange i flere land som ventet på den.... ;) Hihi.
Det fine er jo at den kan jo skyte flere knopper. :)
Og du fikk jo sett litt av den da, selv om den ikke utfoldet seg helt.
Her er en link til deg:
http://lappetausa.blogspot.com/2007/06/nattens-dronning.html
Fant den via Heimdal (Marie) sin blogg (min Linkliste).
Til trøst og inspirasjon. ;))
God søndag til deg. :)

Liv sa...

Ida:
Jeg vet at man i Norge kaller Echinopsis eyriesii Nattens dronning. Den blomstrer også bare én natt. Jeg har en som har blomstret 2 ganger i sommer, første gang 13.mai. Andre hevder at det er Selenicereus grandiflorus som er den EKTE Nattens dronning. På http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/sele_gra.htm
kan man lese: «Vær oppmerksom på at de kaktusene som folk flest kaller nattens dronning er en kuleformet plante med hvite eller rosa blomster som står utsprunget i ca. et døgn. Disse plantene tilhører kaktusslekta Echinopsis, og er ikke ekte nattens dronning. Planter i slekta Echinopsis brukes ikke i urtemedisinen, så ikke eksperimenter med å innta deler av disse plantene. Ekte nattens dronning er en klatrende eller slyngende plante som med alderen får en temmelig ”uryddig” vekst. Den er lett å dyrke som en potteplante, men kan være vanskelig å få i blomst.» Han skriver videre om Selenicereus grandiflorus (den EKTE dronningen): «I følge boken Herbal Love Potions er det blitt sagt at 5 dråper av den friske plantesaften vil gjenopplive et stivt lem …. 10 dråper vil gjenopplive et dødt lem. Eller man kan tygge en bit av den friske stengelen, eller blande noen blomster og stengler med litt vodka og ta en slurk eller to. Men (i følge den samme boken) tar du for mye, risikerer du delirium. Så hvis du vil prøve dette, så start med laveste dosering.» Den urtemedisinen, du!

FO - 2 sa...

Takk for oppklarende svar. :)
Tror jeg foretrekker å drikke Vodkaen bar... ;)
Men, man kunne jo prøve til utvortes bruk... ;)

FO - 2 sa...

Kos deg med besøk. :)

Liv sa...

Jeg tror den skal blomstre igjen i kveld! Jeg kommer til å «gjete» kaktusen i kveld - og utover natten, om nødvendig.

FO - 2 sa...

Følger med.... ;)