Overskudd av chili må du tørke og bruke som krydder! Nydelig.Større chilifrukter ristes på svak varme i ovn, 150oC ca. 5 min., eller i en tørr stekepanne på svak varme for at smaken skal utvikle seg. Bløtlegg deretter chilien i vann til de er blitt myke. Skjær bort stilk, frø og mellomvegger og kjør dem i foodprosessor med kniven til en fin masse.Små tørkede chilifrukter kan man bare knuse og drysse over maten. Tørket chili er holdbar ca 1 år. Fersk chilifrukt oppbevares best i plastpose eller plastboks med lokk i kjøleskap. Holdbar ca. 4 uker.
Legg inn en kommentar
1 kommentar:
Overskudd av chili må du tørke og bruke som krydder! Nydelig.
Større chilifrukter ristes på svak varme i ovn, 150oC ca. 5 min., eller i en tørr stekepanne på svak varme for at smaken skal utvikle seg.
Bløtlegg deretter chilien i vann til de er blitt myke. Skjær bort stilk, frø og mellomvegger og kjør dem i foodprosessor med kniven til en fin masse.
Små tørkede chilifrukter kan man bare knuse og drysse over maten.
Tørket chili er holdbar ca 1 år.
Fersk chilifrukt oppbevares best i plastpose eller plastboks med lokk i kjøleskap. Holdbar ca. 4 uker.
Legg inn en kommentar