lørdag, mars 15, 2008

Clivia miniata

Her er min flotte Clivia fotografert i dag. I år kom den med 2 blomsterstengler. Min står ute hele året og får vinterhvile mer eller mindre iht. oppskriften hva gjelder temperatur og vanning.

Som potteplante innendørs vil den ha rikelig lys, men kan også blomstre om den er i et nordvendt rom. Den tåler ikke stekende sol, f. eks. et sørvendt vindu.

Den ikke ha høy luftfuktighet men setter pris på det. Den vil også ha godt av å dusjes i ny og né samt at bladene vaskes med et fuktet papirhåndkle.

Generelt foretrekker den lite vann. Den bør stå i en godt drenert krukke med hull i bunnen og ha næringsfrik jord. Alle potteplanter foretrekker værelsestemperert vann.

På vinteren trenger den en hvileperiode, helst i 8 til 15ºC. I denne perioden skal den vannes sparsomt. I februar-mars, når blomsten dannes, begynner man å vanne den igjen.

Den gjødsles hver 14. dag fra mars til september med flytende blomstergjødning.

Den behøver ikke ompotting hvert år. Den kan klare seg med hvert 2., 3. eller 4. år. Hver vår kan man fylle på med litt blomsterjord. Når den skal pottes om bør dette gjøres i januar-februar.

Ingen kommentarer: